Свалявські освітяни взяли участь у міжнародному ярмарку в Братиславі


Українська делегація у Словаччині
Українська делегація у Словаччині

З 25 по 27 січня заступник директора Свалявського технічного коледжу Національного університету харчових технологій В.В.Лизанець та викладач О.В.Пічкарь у складі української делегації взяли участь у Міжнародному гастрономічному ярмарку, який відбувся в місті Братіславі Словацької Республіки.

На  ярмарку були представлені комплексні пропозиції для гастрономії та готельної індустрії – від професійного обладнання та устаткування до їжі, напоїв, приготування страв торгових марок Словацької Республіки та інших європейських країн.

На цьому ж форумі відбулася зустріч українських викладачів із представником міністерства освіти Словацької Республіки, який відзначив, що радий бачити представників України в Словаччині і сподівається на подальшу співпрацю між словацькими й українськими освітніми закладами.

У рамках виставки проходив фінал кулінарного конкурсу між студентами словацьких навчальних закладів, які готують фахівців закладів харчування. У конкурсі взяли участь двісті студентів, а у фінал вийшли шість команд. Як гості, поза конкурсом, показали свої кулінарні здібності й українські студенти Київського торгово-економічного університету, які були у складі цієї делегації. Журі конкурсу відзначило вишуканість і оригінальність страв, приготованих нашими студентами.

Окремою частиною програми поїздки було відвідування готелів курортного містечка у Високих Татрах та ознайомлення з можливими базами практик для українських студентів.

У готелі “Крокус”  проходять виробничу практику студенти Свалявского технічного коледжу НУХТ  Марія Попович, Анатолій Рубіш, Михайло Панець та Катерина Зарецька. Викладачі зустрілися зі студентами, з’ясували умови проходження практики. Практика проходить у добрих умовах із дотриманням усіх норм та правил. Закарпатські студенти відзначили, що проходження практики в Словаччині значним чином допомагає  у набутті професійних навичок, а також у спілкуванні з іноземними туристами, вдосконаленні знання словацької мови та інтегруванні у європейське суспільство. Керівники практики від готелю дали позитивну оцінку студентам-практикантам, повідомили у Свалявському технічному коледжі.

Subscribe
Повідомляти про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Попередній Відповідальним за ЗНО на Закарпатті розповіли про особливості реєстрації-2018
Наступний Якою була перша ромська школа в Ужгороді понад 90 років тому (фото)