Ужгородська викладачка взяла участь у Всесвітній кулінарній олімпіаді в Німеччині (фото)


Українська делегацаія на Всесвітній кулінарній олімпіаді-2016
Українська делегація на Всесвітній кулінарній олімпіаді

22–25 жовтня 2016 року в м. Ерфурт (Німеччина) проходила Всесвітня кулінарна олімпіада-2016. У складі української делегації від Київського національного торговельно-економічного університету як експерт у престижній олімпіаді взяла участь викладач Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ кандидат економічних наук, доцент Алла Михайлівна Домище-Медяник.

Всесвітня кулінарна олімпіада – найпрестижніший гастрономічний захід серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), що проводиться у рамках Міжнародної виставки у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу Inoga-2016. Кулінарні змагання відбуваються раз на 4 роки і вважаються найбільшим з’їздом кухарів на планеті. Перша олімпіада кухарів відбулася в Німеччині в 1900 році.

Представниця Ужгорода на олімпіаді - викладач УТЕІ КНТЕУ Алла Домище-Медяник
Представниця Ужгорода на олімпіаді – викладач УТЕІ КНТЕУ Алла Домище-Медяник

Цьогоріч у м. Ерфурт демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу. Олімпіаду відвідало більше 25 тис. глядачів. В історії Всесвітньої кулінарної олімпіади українська команда, яка вперше взяла участь у змаганнях, продемонструвала великі успіхи.  Так, за підсумкамии Олімпіади представники України вибороли

  • 2 золоті медалі,
  • 4 срібні,
  • 1 бронзову.

Ріске Людмила (золотий призер) та Русин Наталія (срібний призер) – студенти КНТЕУ освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” спеціальності “Готельно-ресторанна справа”. Рибчук Лариса (срібний призер) – аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ.

Кулінарія - це мистецтво :)
Кулінарія – це мистецтво 🙂

Українська делегація ознайомилася з особливостями підготовки та умовами участі в Міжнародному кулінарному конкурсі з метою гідного представлення Національної олімпійської збірної з кулінарного мистецтва на наступній Всесвітній кулінарній олімпіаді–2020.

Переможці - Україні є ким пишатися!
Переможці – Україні є ким пишатися!

Участь національної команди кухарів у Всесвітній кулінарній олімпіаді сприяла формуванню іміджу України серед міжнародної кулінарної спільноти, підвищенню зацікавленості до національних кулінарних традицій, обміну професійним інноваційним досвідом, популяризації країни на міжнародному рівні.

Алла Домище-Медяник
спеціально для Освітнього порталу Закарпаття

Subscribe
Повідомляти про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Попередній Ужгородським студентам розповіли, як не піддаватися маніпуляціям
Наступний Ансамбль танцю Ужгородського коледжу культури і мистецтв здобув І місце на всеукраїнському фестивалі