З 31 травня по 3 червня 2016 року у місті Чернівці під патронатом «Українського кулінарного союзу» був проведений І Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFESTJunior-2016». Ця грандіозна подія відкрила свої двері молодим фахівцям з кулінарного та кондитерського мистецтва з України, Сербії, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану. Ужгород на конкурсі представляла команда Ужгородського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету на чолі з завідувачем кафедри «Технології і організації ресторанного господарства» Ганною Олександрівною Сабадош.
Оцінювали кондитерське та кулінарне мистецтво юніорів найтитулованіші шеф-кухарі і кондитери з Польщі, Ізраїлю, Сербії, Хорватії, Ісландії, Австрії, Албанії, Туреччини, Індії. Суддівську колегію очолив президент та член Ради директорів Асоціації Taste of Peace Jerusalem, член Асоціації шеф-кухарів Ізраїлю – Саркіс Якубян.
У змаганнях чемпіонату «BESTCookFESTJunior – 2016» кулінари і кондитери-юніори змогли продемонструвати свої вміння, позмагатися із зарубіжними колегами, отримати нові знання та досвід професійного спілкування зі світовими зірками кулінарного та кондитерського мистецтва.
Команда Ужгородського торгівельно-економічного інституту брала участь у різних номінаціях і привезла до Ужгорода 6 медалей: 1 золоту, 1 срібну та 4 бронзові.
Команда УТЕІ КНТЕУ у кулінарному мистецтві серед юніорів гідно представила місто Ужгород, отримавши за підсумками результатів срібну медаль чемпіонату «BESTCookFESTJunior – 2016» та спеціальний сертифікат на участь у Міжнародному фестивалі «BESTCookFEST – 2016», який відбудеться в листопаді 2016 року в Києві.