У ЗІППО провели нараду щодо ЗНО-2018


Учасники наради в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти
Учасники наради в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти

29 листопада на базі Закарпатського ІППО за участі заступника директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Любінця І.Л. відбулась нарада представників ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації з питань проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році. Особлива увага була приділена організаційним питанням підготовки і проведення ЗНО у цьому навчальному році.

На початку наради Любінець І.Л. ознайомив присутніх з деякими особливостями ЗНО-2018:

«Для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Як оцінки за державну підсумкову атестацію зараховуватимуться й результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) та ще одного предмета за вибором учня;

– 2018 року зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти;

– здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року отримають власне два результати – за критеріальною шкалою 1-12 балів (які вибрали цей навчальний предмет для проходження ДПА у формі ЗНО) та за рейтинговою шкалою 100-200 балів, для всіх учасників ЗНО, які подолали поріг «склав/не склав». Усі абітурієнти, результати яких будуть вищими за «пороговий бал», отримають оцінку за шкалою 100-200 балів. Таким чином, результати абітурієнтів, які подолали «поріг», займуть відповідне місце на рейтинговій шкалі в діапазоні від 100 до 200 балів;

І. Любінець у Закарпатському ІППО
І. Любінець

під час вступної кампанії 2018 року можна буде використовувати сертифікати ЗНО 2016, 2017, 2018 років у будь-якій комбінації за винятком іноземної мови. З іноземної мови враховуватимуться лише сертифікати 2018 року, це пов’язано зі зміною формату цього ЗНО», – повідомив він.

Крім цього, заступник директора ІФРЦОЯО розповів про пробне ЗНО-2018.

Завдання в тестовій формі Пробного ЗНО укладає Український центр оцінювання якості освіти, вони відповідають програмам, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, що будуть надані під час основного ЗНО. Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників.

Графік проведення пробного ЗНО:

– 24.03.2018 (субота) – українська мова і література;

– 31.03.2018 (субота) – біологія, географія, історія України, математика, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Учасники інструктивно-методичної наради були ознайомлені з структурою сайту Українського центру оцінювання якості освіти http://testportal.gov.ua. Увага була зосереджена на рубриках «предмети ЗНО», «характеристика сертифікаційної роботи», «критерії оцінювання», «інформаційна сторінка», «керівникам навчальних закладів», «нормативні документи». Основна увага була приділена роботі зі сторінками навчальних закладів (змістове наповнення, оновлення інформації тощо), повідомили в ЗІППО.

Subscribe
Повідомляти про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Попередній Закарпатці взяли участь у „WORLDSKILLS UKRAINE”
Наступний Обов'язкова ID-картка та заяви онлайн. Як вступатимуть у коледжі й технікуми 2018 року