12 жовтня 2016 року в Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулися змагання з приготування традиційної закарпатської страви – баношу. Гостями свята були команди Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та послуг і Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ.
Чотири команди майбутніх кухарів мали презентувати тематичну закарпатську народну сервіровку столу, емблему, презентацію команди.
Після цього вони мали розпалити вогонь та приготувати банош по-гуцульськи за 1 годину.
Студентам дозволялося вносити зміни в традиційну рецептуру, подавати різноманітні добавки (соуси, гриби, спеції тощо).
Журі оцінювало смакові властивості страви й оригінальність подавання.
Привітала учасників та вручила їм грамоти і призи директор УТЕК КНТЕУ Лариса Іванівна Павлюк.
Маріанна Михайлівна Пічкар,
голова циклової комісії технологічних дисциплін
УТЕК КНТЕУ