6 вересня студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ спеціальності «Готельно-ресторанна справа» здійснили поїздку за маршрутом Ужгород – курорт «Воєводино» – Сироварня «Перечинська мануфактура» – Ужгород. Подорож була організована в рамках навчальної практики під керівництвом А.М. Медяник , Л.М. Пинзеник та О.В. Фречки.
Першою зупинкою був курорт «Воєводино», де менеджер з гостинності Василина Куцик провела екскурсію і розповіла про особливості організації роботи курорту та про спектр послуг, які надаються рекреантам.
Особливо сподобався парк Шенборна, який вразив рівнем доглянутості. Майже всі студенти влаштували велотур, орендували велосипеди і насолоджувалися на колесах масштабами парку. Всі отримали позитивні емоції й отримали певні уроки для своєї професії. Приємно, що на Закарпатті є така можливість якісного відпочинку, але не радує дорога до нього. Сподіваюсь, що ця ситуація зміниться і це, безумовно, позитивно вплине на туризм Закарпаття.
Наступною зупинкою групи була крафтова сироварня «Перечинська мануфактура» в Перечині, де пройшла екскурсія-дегустація. Юнаки та дівчата мали змогу скуштувати смачні крафтові сири. Студентам розповіли про увесь процес приготування сиру від приймання та пастеризації молока до майже місячної обробки у пивниці при необхідній температурі. Цей молочний продукт на сироварні виробляють за італійськими, голландським та фірмовим перечинським рецептами. Майбутні фахівці готельного та ресторанного бізнесу побачили обладнання, яким виготовляються сири. Сироварня використовує приправи, які роблять сир індивідуальним і з цікавим смаком.
Ця екскурсія розширила знання студентів про рідний край, була цікавою і пізнавальною. Велика подяка шановним викладачам, які організували її для нас та всім, хто посприяв цьому.
Антон Метай
студент ІІІ курсу спеціальності “Готельне обслуговування”
УТЕК КНТЕУ